Izolații Termice cu Spumă Poliuretanică
Spuma poliuretanica a fost descoperită în 1937 de către Otto Bayer. Este un derivat din petrol şi zahăr. Prin prelucrarea chimică se obţin două substanţe chimice numite generic: POLIOL şi ISOCIANAT. În funcţie de condiţiile în care cele două substanţe se amestecă, precum şi sub influenţa altor factori, cum ar fi aditivi, reactanţi sau spumanţi, rezultatul poate fi o spumă netedă sau poroasă, rigidă sau flexibilă, cu celule închise sau deschise, etc
socold & term effect oferă clienților săi o metodă de izolare simplă si eficientă. Utilizăm spumă poliuretanică de cea mai înaltă calitate, produsă de unii dintre cei mai mari producatori la nivel Mondial printre care enumeram :
- COVESTRO (BAYER)
- ATERKI
- BASF
- ATK
- SYNTESIA
Spuma poliuretanica pentru izolatii cu celule deschise este un tip de spumă în care celulele nu sunt complet închise.
Este o barieră de aer foarte buna, dar nu oferă nici un fel de barieră de vapori de apă. Este mai mult apropiata de burete ca aspect. Spuma poliuretanica cu celule deschise este adesea folosita pentru peretii interiori.
Spuma poliuretanica pentru izolatii cu celule inchise este mult mai densa decât cea cu celule deschise. Spuma poliuretanica cu celule inchise are o structură mai mica de celule si este mai compacta. Spuma poliuretanica cu celule inchise este o barieră de aer foarte buna, precum și o barieră de vapori de apă. Spuma poliuretanica cu celule inchise este adesea folosit în proiecte de acoperire sau alte aplicații în aer liber, dar poate fi folosit oriunde in casa.
CARACTERISTICILE IZOLARII CU POLIURETAN
CARACTERISTICI TEHNICE
- Conductivitate termica: 0,025 W / mK conform NBN B62-203
- Densitate Space sau greutate: 35 kg / m, în conformitate cu ISO 845
- Rezistenta la compresiune la 10% deformare: 254 kPa sau aproximativ 2,5 kg / cm ²
- Distorsiune la o sarcină de 2.000 kg / m²: 0,1 mm sau 0,25%
- Punctul de încărcare de transformare (cu diametrul de 60 mm, 70 kg): 2.95 mm
- Absorbţia prin scufundare în apă: 0.371%
- Umflarea de a stabiliza după 28 de zile: + 0,08%
- Coeficient de dilatare termică între 20 ° C şi 70 ° C: 0,03 mm / mK pentru lungimea şi lăţimea, 0 mm / mK pentru grosimea
APLICABILITATE
- Izolații Hale Agricole
- Izolații Hale Industriale
- Izolații Mansarde (sub astereală)
- Izolații Peste Astereală
- Izolații Pereți Exteriori
- Izolații Pereți Interiori
- Izolații Subsoluri Case sau Blocuri